dijous, 2 de desembre del 2010

El món de la il·lustració




Comencem una nova etapa al món de la quarantamaula i el primer article que publiquem volem dedicar-lo als llibres infantils i juvenils, però sobretot a un dels aspectes que tenim una mica oblidats.
Sovint quan pensem en els llibres només pensem en les lletres, paraules i frases que els puguen omplir. Poques són les que pensen en el món de la il·lustració.
Jo, per exemple, era una d'aquestes, fins que per casualitats/obligacions de la vida he començat a endinsar-me en aquest món, i, de veritat que es poden trobar autèntiques meravelles.
Hui presente a Ana Juan, guanyadora del premi Nacional d'Il·lustració 2010, premi que atorga el Ministeri de Cultura.
Ana Juan és una artista valenciana, que va nàixer a València el 1961, estudià Belles Arts i cap als anys 80 aterrà a Madrid.
En la seua trajectòria professional destaca com a il·lustradora al diari El País i El Mundo, encara que va fer un salt qualitatiu quan començà a fer coses per al The New Yorker. Després vindran els seus treballs en Time Magazine, LATimes, Boston Globe, Elle, Woman, Geo, LA Book Review, a més d'una llista de premis interminable. L'última etapa de Ana Juan s'ha centrat en la il·lustració de contes.
Alguns dels clàssics com la Bella Dorment, alternats amb altres d'escriptors recents.
El premi li ha sigut atorgat pel conjunt de la seua carrera.
Pròximament és publicarà als EEUU el seu darrer llibre .
Si voleu fer-li una ullada sobre els treballs d'aquesta il·lustradora no heu de deixar de visitar la seua pàgina web:www.anajuan.net
O, consultar la pàgina web del Servicio de Orientación a la Lectura: http://www.sol-e.com/. On podeu trobar la vida i obra de la il·lustradora i una sèrie d'enllaços que vos conduiran a descobrir les meravelles dels seus dibuixos.